Τον Μάϊο του 1994 ένας συλλέκτης παλαιών μοτοσυκλετών από τις Σέρρες, ο Ηλιάδης Σάββας, είχε την ιδέα να πραγματοποιήσει συνάντηση ιδιοκτητών παλαιών μοτοσυκλετών σε εξοχική καφετέρια της πόλης των Σερρών. Η ανταπόκριση υπήρξε εντιπωσιακή και το γεγονός έτυχε μεγάλης προβολής από τα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Συμπτωματικά την ίδια εποχή, η λέσχη κλασσικής μοτοσυκλέτας Αθηνών διοργάνωσε τον 1ο αγώνα κλασσικών μοτοσυκλετών στον οποίο συμμετείχαν ορισμένοι σερραίοι αγωνιζόμενοι. Μεταξύ αυτών ήταν ο Μιχάλης Αγγελίδης, ο οποίος μαζί με τον Τάσο Χανλίογλου συνέλαβαν την ιδέα πραγματοποίησης αντίστοιχης εκδήλωσης στις Σέρρες.

Συντάχθηκε λοιπόν κανονισμός και το 1ο classic πραγματοποιήθηκε την 25η Ιουνίου του 1995 με 31 συμμετοχές απ'όλη σχεδόν την Ελλάδα, με υπεύθυνη λέσχη την Λ.Α.Μ.Σ.. Τα τρία πρώτα “classic” διοργανώθηκαν από τους εμπνευστές της ιδέας αυτής. Στην συνέχεια την ευθύνη διοργάνωσης ανέλαβαν τα μέλη της Λ.Α.Μ.Σ. οι Ηλιάδης Σάββας και Καρακάρας Κώστας οι οποίοι συνεχίζουν μέχρι και σήμερα.

Στις πέντε πρώτες διοργανώσεις συμμετείχαν μόνο μοτοσυκλέτες, ενώ στην συνέχεια προστέθηκαν και κλασσικά αυτοκίνητα. Έτσι φτάσαμε στο 2012 με το 18ο classic και τις 63 συμμετοχές.

Η εκδήλωση εντάσεται στα “Ελευθέρια” και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΣ (πρώην ΔΕΠΚΑ) τον Μάϊο ή τον Ιούνιο κάθε έτους.

Συμμετοχές

Οι συμμετοχές, μετά από μια μικρή κάμψη, αυξάνονται σταδιακά. Περίπου οι μισοί συμμετέχοντες μας τιμούν κάθε χρόνο με την παρουσία τους. Υπάρχει αρκετή “ζήτηση” κλασσικών οχημάτων. Πολλοί κάτοχοι τέτοιων οχημάτων δανείζουν σε φίλους τους τις μοτοσυκλέτες τους ή τα αυτοκίνητά τους ώστε να συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Ο καθένας που θα γνωρίσει έναν από αυτούς τους ανθρώπους, θα διαπιστώσει πολύ γρήγορα, πως κάθε ιδιοκτήτης κλασσικού οχήματος έχει μια σχέση στοργής με το όχημα αυτό. Άλλος το έχει από τα νειάτα του και έχει γεράσει μαζί του, άλλος το αγόρασε μεταχειρισμένο και έφτασε σιγά-σιγά να γίνει κλασσικό, άλλος πάλι αγόρασε κλασσικό αναπαλαιωμένο και το διατηρεί. Πολλοί επίσης αγοράζουν κάποιο παλιό όχημα και το αναπαλαιώνουν μόνοι τους ξοδεύοντας χρήμα, κόπο, χρόνο και πολύ μεράκι.

Χορηγοί
χορηγοί επικοινωνίας