Είναι μια συνάντηση των ιδιοκτητών κλασικών οχημάτων σε κεντρική πλατεία των Σερρών, για παρουσίαση των οχημάτων τους και γνωριμία μεταξύ τους, διότι οι συμμετοχές είναι από διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Τα οχήματα παραμένουν όλη την νύχτα στον χώρο της πλατείας ώστε να μπορέσουν να τα χαρούν όλοι οι επισκέπτες

Την επόμενη μέρα το πρωί (συνήθως Κυριακή) δίνεται η εκκίνηση. Οι αναβάτες και οι οδηγοί συμβουλεύονται τον είδικό χάρτη διαδρομής ( road book ) ώστε να ακολουθήσουν την σωστή διαδρομή.

Σε διάφορα σημεία της διαδρομής υπάρχουν κριτές οι οποίοι σημειώνουν τον ακριβή χρόνο διέλευσης των οχημάτων και την σωστή διαδρομή των πληρωμάτων και των αναβατών.

Η συνολική διαδρομή είναι 100 – 150 χιλιόμετρα.

Στην μέση περίπου της διαδρομής και σε επιλεγμένο χώρο γίνεται στάση μιας ώρας περίπου για ανασυγκρότηση, ανάπαυση και φυσικά για ανταλαγή απόψεων μεταξύ των αγωνιζομένων.

Στην συνέχεια αρχίζει το δεύτερο σκέλος. Ο τερματισμός γίνεται στην πόλη των Σερρών ή στην πίστα κάρτ της Λέσχης Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας Σερρών, όπου εκδίδονται τα αποτελέσματα και πραγματοποιούνται οι απονομές.

Το classic trial δεν είναι αγώνας και ούτε προσμετρά σε κάποιο πρωτάθλημα. Είναι μια μέρα αφιερωμένη στους λάτρεις των καλασικών οχημάτων και μια ευκαιρία για να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους, αλλά και να τους γνωρίσει καλύτερα όλος ο κόσμος.

Χορηγοί
χορηγοί επικοινωνίας